Zamknij
 

Приготування їжі в мікрохвильовій печі: поради та можливості

Багато страв можна приготувати в мікрохвильовій печі, можливості якої часто недооцінюємо. Підказуємо Вам, як використовувати її для швидкого приготування смачної і здорової їжі.



Міфи з мікрохвиль


Для початку варто розвіяти страхи і сумніви, пов’язані з використанням мікрохвильової печі. Приготована з її допомогою їжа повністю безпечна, вільна від токсичних речовин, і, навпаки, зберігає більше поживних речовин, ніж їжа, приготована традиційними методами. Страви з мікрохвильовки багатші, в тому числі, вітаміном C, містять на 20 відсотків більше вітаміну А і навіть удвічі більше вітаміну B1.


Переконання про канцерогенну дію мікрохвильових печей також можна віднести до казок. Електромагнітне випромінювання, яке вони породжують, при контакті зі стравою повністю перетворюється в тепло, тож не може бути й мови про шкоду. Крім того, конструкція мікрохвильовок запобігає проникненню випромінювання за межі пристрою, а навіть якби таке сталося, воно занадто слабке, щоб заподіяти нам шкоду.


Таким чином, їжа з мікрохвильовки, повністю безпечна, за умови, що ми готуємо її в правильному посуді - скляних, керамічних або пластикових посудинах, обов’язково призначених для контакту з харчовими продуктами і використання в мікрохвильовій печі.



Як готувати в мікрохвильовці?


Страви в мікрохвильовій печі необхідно готувати у відповідному посуді під кришкою, завдяки чому вони не втратять ані воду, ані цінні поживні речовини. Це правило може бути застосоване як для підігріву, так і для розморожування або варіння страв за допомогою цього пристрою.


Що можна приготувати в мікрохвильовці? Відповідь: практично все, включаючи яєчню або пиріг, хоча методи приготування дещо відрізняються від тих, які використовуються в традиційній кухні. Перш за все, ставлячи продукти в мікрохвильову піч, потрібно пам’ятати про рівномірне розміщення їх на тарілці. Шматки овочів або м’яса повинні бути близькі за розміром, а компоненти не можуть бути покладені шарами, оскільки в такому випадку нагрівається тільки зовнішній шар. Цю проблему усуває мікрохвильова піч з функцією Multi Waves System (наприклад, Fusion AMG20BFH), яка гарантує ідеально рівномірний розігрів страв.

Враховано в статті

Продукти